MI AZ A BREATH FLOW?

A Breath Flow óra, lágy természeténél fogva, tökéletes teljesen kezdők számára, akik még csak most ismerkednek a jógával, de akár tapasztalt gyakorlók számára is, akik a jóga dinamikusabb formáit végzik, de szeretnének lelassítani és ezáltal mélyebbre menni a pózokban. A Breath Flow szintén kíváló azoknak, akik bármilyen más erősítő sportot űznek (futás, zumba, fitness, spinning, úszás stb.). A Breath Flow gyakorlatsorok növelik a rugalmasságot és erőnlétet, így remekül kiegészítik a meglévő edzéstípust.

Nem az a lényeg, hogy elérjünk valamilyen célt, hanem az, hogy megtapasztaljuk, átéljük és közben kiélvezzük a jóga-érzést.

A Breath Flow egy gyengédebb, lágyabb megközelítése a hagyományos Vinyasa Flow óráknak. Mozgásunk tudatos és fókuszált, az ászanákat hosszabban kitartjuk és a pózok közötti átvezetés (a flow) is lassabb ritmusú. A hosszabb kitartások erősítik a testet és növelik a türelmet, a nyújtások fejlesztik a hajlékonyságot, a mély légzés pedig méregteleníti a szervezetet. Az alapvető lélegzet-tudatosság gyakorlatok (pranayama) fokozzák a keringést és a méregtelenítést, továbbá megnyugtatják az idegrendszert és stabilizálják az érzelmi világot is.

Amikor lassan élünk, akor tudjuk igazán megélni és értékelni az élet apró örömeit. A jógával ez pont ugyanígy van. Nem a pózok tökéletességére törekszünk, sokkal inkább arra, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ezáltal belülről kifelé gyógyítsuk a testünket és lelkünket.