Óratípusok

GERINCJÓGA®

A Gerincjóga® a gerincre, a mozgás központjára koncentráló, gyógytorna jellegű, tudatos mozgás képes helyreállítani nem csupán a testi egészséget, hanem ezen keresztül a lelki harmóniát is, és az élet minden területén kézzelfogható, pozitív változásokat hoz. Egyszerű és nagyszerű módszer a civilizációs ártalmak kezelésére, a stressztől kezdve a tartásjavításon keresztül akár az emésztési problémákig vagy alvászavarokig.

MIRE JÓ A GERINCJÓGA®?

A jóga egy többezer éves, önismeretre épülő mozgás- és filozófiai rendszer.

A Gerincjóga® egy olyan mozgásrendszer, amely igazodik a modern világ igényeihez, és a jóga speciális testhelyzeteit használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására és karbantartására.

Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat.

A Gerincjóga® elsődleges célja a fizikai test egészségének helyreállítása a testtartás javításával, hiszen a helyes tartás a mozgásszervi problémák sikeres gyógyításának a feltétele, emellett a megfelelõ légzés elsajátításának is az alapja. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van a hormonrendszerre, az emésztésre, és az energiatestre is. A Gerincjóga® tudatosítja a helyes testtartást és a helyes légzést, ezáltal javítja és megőrzi a test egészségét, az elme frissességét és a lélek rugalmasságát. A Gerincjóga® stresszoldó gyakorlatokon keresztül javítja a relaxációra való képességet is.

MITŐL OLYAN HATÉKONY A GERINCJÓGA®?

A jóga segít a mozgásszervi panaszok enyhítésében, javítja a testtartást, a keringést és az emésztést, erősíti az immunrendszert, elősegíti a pihentető alvást és növeli az önbizalmat, ezáltal emeli az életminőséget, és egyben megalapozza és támogatja egy teljesebb és kiegyensúlyozottabb életszínvonal elérését.

A jóga ászanák anatómiai és energetikai szempontból is „tökéletes“ testtartások: helyes gyakorlásuk kiegyensúlyozza az izomrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet saját gyógyító folyamatait, így harmonizálja a hormonháztartást és az energetikai folyamatokat is.

A mai felgyorsult világban az ember figyelme elsődlegesen a fizikai síkra irányul, ezért a jóga itt kezdi a gyakorlást: a rohanó ember figyelmét először a saját testére irányítja, majd a testérzetek tudatosításán keresztül az érzékelés is lassan kifinomodik. Ez az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, csökken a vérnyomás, megnyugszik az idegrendszer, oldódnak a feszültségek és fejlődik a testtudat és öntudat is.

A Gerincjóga® anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal és a mozgásszervrendszer és az idegrendszer légzés általi összekapcsolásával javítja az egész szervezet működését. A Gerincjóga® erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, növeli az ízületi hajlékonyságot és a csontok stabilitását, ezáltal javítja az általános közérzetet.

MILYEN EGY BAMBUSZ LÉLEK GERINCJÓGA® ÓRA?

A Gerincjóga® órát rövid ráhangolódással és légzőgyakorlatokkal kezdjük, majd az ízületek izolált átmozgatásával bemelegítünk és felkészülünk a további erősítő, nyújtó gerincjóga gyakorlatokra. Az órán hangsúlyozottan foglalkozunk a helyes légzés tudatosításával, mivel a légzés közvetlenül és azonnal beleavatkozik a fizikai és mentális folyamatokba.

A bárki számára könnyen kivitelezhető, biztonságos, teljes testet átmozgató gyakorlatsor levezetéseként az óra végén relaxációban lazítunk, ami különösen fejleszti a relaxációs és koncentrációs készséget.

Az óra célja a test és lélek harmonikus egységének megteremtése, hisz ép testben ép lélek!

MIBEN MÁS A GERINCJÓGA®, MINT A GYÓGYTORNA?

A jógázás során a figyelem befelé irányul, megfigyeljük a légzésünket és az energetikai folyamatokat a testünkben. A test precíz átmozgatásán túl tudatosan lélegzünk, megfigyeljük a testünkben keletkezett érzeteket és tudatosítjuk az így létrejött változásokat.

Ez a tudatosság segít teljesebben megélni és átélni a jelen pillanatot és hidat képez a mélyebb lelki-szellemi hatások felé.

A jóga pozitív hatásai eleinte testi/fizikai síkon érvényesülnek, majd a jelenben feloldódva egy mély, belső egységhez vezetnek.

MÉG SOSEM JÓGÁZTAM. HOGYAN KÉSZÜLJEK?

Az első alkalom mindig különleges…   🙂 

Ezért, kérlek, érkezz időben, hogy óra előtt meg tudjuk beszélni a kérdéseidet, esetleges egészségügyi panaszaidat és meggyőződhess róla, hogy a legjobb helyen vagy!

Ne izgulj, ha lehajolva nem éred el a lábujjaidat, hiszen pont azért kezdesz el jógázni, hogy idővel ez sikerüljon! A jóga áldásos hatásait már néhány alkalom után érezni fogod, és észreveszed, hogy tested-lelked oly módon formálódik, amit korábban soha nem gondoltál volna.

Az órák egy könnyedén kivitelezhető alap gyakorlatsor köré épülnek, melyet időről időre új gyakorlatokkal szinesítünk. Ezáltal magabiztosan elsajátíthatod az alapokat és egyszerre élheted ki kíváncsiságodat és tudásszomjadat.

A Bambusz Lélek Jóga kis csoportos óráin biztosítom, hogy mindenki személyes figyelemben részesüljön és a neki megfelelő ritmusban haladjon a tanulás ösvényén.

A Bambusz Lélek Jóga kreatív, játékos és intelligens módon segíti a jóga útján való elindulásodat és lehetőséget kínál az életmód váltásra, megújulásra.

LÁT(HAT)ATLAN JÓGA

Csendes, lassú, Vinyasa alapú áramlós jóga óra, melyet bekötött szemmel és nyitott szívvel végzünk, ezzel a gyakorlásunkat egy tartalmasbb, személyesebb szintre emeljük.
A gyakorlatsor egyszerű, alapvető jóga pozíciókra (ászanákra) épül, így az óra tökéletes bármilyen korosztályú és gyakorlati szinttel rendelkező, kíváncsi és bátor ember számára. Minimális jóga ismeret jól jöhet, de nem feltétlenül szükséges.

MILYEN EGY LÁT(HAT)ATLAN JÓGA ÓRA?

Az órát rövid, nyitott szemű ráhangódással kezdjük, majd a szemünket bekötve az érzékeink visszavonásán (Pratyahara) keresztül összehangoljuk lélegzetünket és mozdulatainkat, így áramlunk végig egy könnyű(nek látszó) gyakorlatsoron. Az órát rövid relaxálással és a fény köszöntésével zárjuk.

Az óra középpontjában a befelé fordulás, elmélyedés, benső figyelem (és fegyelem) áll, ezáltal megtanuljuk összehangolni a testet az érzékekkel. Érzéseinket és gondolatainkat tudatosan megfigyeljük, majd elengedjük, így kapcsolódunk önmagunkkal és teret nyitunk az új befogadására. Megtanuljuk tisztelni, értékelni és szeretni magunkat! Önmagunkban vagyunk – önmagunkért.

MIÉRT JÓ A LÁT(HAT)ATLAN JÓGA?

A Lát(hat)atlan jóga gyakorlása segít figyelmedet befelé irányítani, fejleszti az egyensúly érzékedet és koncentrációs képességedet, és elmélyíti az önismeretedet és testtudatodat. Gyakorlott, tapasztalt jógázóknak a rendszeres gyakorlását egy magasabb, vagyis mélyebb szintre emeli, a tisztánlátás és tudatosság egy új formáját tárja elénk.

A szemünk bekötésével, vagyis a legfőbb érzékszervünk kiiktatásával a többi érzékszervünk működése kiélesedik, és könnyebben át tudjuk érezni légzésünket és teljességében megélni a jelen pillanatot. Az Ego lecsendesítésével elménk megnyugszik és lelkünk kinyílik az ismeretlen megismerésére.
A külvilág átmeneti megszüntetésével megszűnik a késztetés önmagunk hasonlítgatására és az ítélkezésre – mások és önmagunk felett. A Lát(hat)atlan jóga fejleszti az intuíciódat, építi a bizalmadat (és önbizalmadat) és fokozza a türelmed, kitartásod és önfegyelmed.

HOGY KÉSZÜLJEK A LÁT(HAT)ATLAN JÓGA ÓRÁRA?

Az órára hozz magaddal egy sötét (nem átlátszó) kendőt vagy sálat, de igény esetén használhatod az enyémet is. Ezen kívül csak a jelenlétedre, figyelmedre és felfedező kedvedre lesz szükség.

Mozogj kevesebbet, csinálj mégis többet! Kapcsold ki a robot-pilótát és gyere élni! Kösd be a szemed és vesd le a gátlásaidat! Gyere játszani a mozgó meditáció és vizuális töprengés gyümölcsöző birodalmába! Egy kihívásokkal teli, de fantasztikus élmény vár a Lát(hat)atlan jóga világában.

A sötétség birodalma felfedezésre vár… Elég bátor vagy, hogy megismerd?

Várlak szeretettel!

BREATH FLOW (Lassú áramlás légzőgyakorlatokkal)

Tudatos jelenlétre épülő, megnyugtató, lassan áramlós jóga óra, sok nyújtással, némi erősítéssel, különböző légzőgyakorlatokkal és az óra végén relaxációval, mely a testi ellazulás mellett a lelki feltöltődést is biztosítja. A Breath Flow óra könnyed és kreatív, az órán a fő hangsúlyt a légzés és a mozdulatok összehangolására fordítjuk. A jóga gyakorlatok a helyes légzés révén fejtik ki maradéktalanul a hatásukat.

MI AZ A BREATH FLOW?

A Breath Flow óra, lágy természeténél fogva, tökéletes teljesen kezdők számára, akik még csak most ismerkednek a jógával, de akár tapasztalt gyakorlók számára is, akik a jóga dinamikusabb formáit végzik, de szeretnének lelassítani és ezáltal mélyebbre menni a pózokban. A Breath Flow szintén kíváló azoknak, akik bármilyen más erősítő sportot űznek (futás, zumba, fitness, spinning, úszás stb.). A Breath Flow gyakorlatsorok növelik a rugalmasságot és erőnlétet, így remekül kiegészítik a meglévő edzéstípust.

Nem az a lényeg, hogy elérjünk valamilyen célt, hanem az, hogy megtapasztaljuk, átéljük és közben kiélvezzük a jóga-érzést.

A Breath Flow egy gyengédebb, lágyabb megközelítése a hagyományos Vinyasa Flow óráknak. Mozgásunk tudatos és fókuszált, az ászanákat hosszabban kitartjuk és a pózok közötti átvezetés (a flow) is lassabb ritmusú. A hosszabb kitartások erősítik a testet és növelik a türelmet, a nyújtások fejlesztik a hajlékonyságot, a mély légzés pedig méregteleníti a szervezetet. Az alapvető lélegzet-tudatosság gyakorlatok (pranayama) fokozzák a keringést és a méregtelenítést, továbbá megnyugtatják az idegrendszert és stabilizálják az érzelmi világot is.

Amikor lassan élünk, akor tudjuk igazán megélni és értékelni az élet apró örömeit. A jógával ez pont ugyanígy van. Nem a pózok tökéletességére törekszünk, sokkal inkább arra, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ezáltal belülről kifelé gyógyítsuk a testünket és lelkünket.

GLOW FLOW (Ragyogó áramlás)

A Glow Flow egy Vinyasa alapú, légzéssel szinkronizált gyakorlatsor, melynek során tudatosan, a légzéssel összhangban áramlunk egyik pózból a másikba. Ebben az egyéni és sajátos stílusban a statikus jógapózókat egy dinamikus áramlássá fűzzük össze, ezáltal a gyakorlásunk egy személyes utazássá válik. Ez a gördülékeny áramlás a jóga órát tánc-szerűvé varázsolja, mialatt könnyedén megfeledkezünk térről és időről és teljesebben megéljük a jelen pillanatot.

MIBŐL ÁLL A GLOW FLOW?

A Glow Flow óra energikus és intenzív, mindemellett bárki által könnyen kivitelezhető, alap ászanákra épül, így mindenki számára tökéletes. A különböző variációk és módosítások révén alkalmas kezdőknek, akik szeretik a kihívásokat és tapasztaltabbaknak, aki egy kicsit másra vágynak.

A Glow Flow ötvözi a Slow Flow óra tudatosságát és a Vinyasa dinamizmusát, így egyaránt áldásos hatással van a testi, szellemi és lelki egészségünkre. Ez a kombinált, többrétű jótékony hatás integrálódik egy belső, de kívül is messzire sugárzó ragyogássá.
Az óra során megtanulhatod, hogyan legyél a jelenben, miközben minden (mi magunk is) állandó változásban van.

Az órák változatosak és sokszínűek, a Napüdvözlettől a légzőgyakorlatokig, az erősítéstől a nyújtásokig, és a zenés ritmusoktól a csendes relaxacióig terjednek – és még azon is túl…

8 HETES KEZDŐ JÓGA TANFOLYAM – Jóga kezdőknek az alapoktól

Olyan sokat hallotál már róla, de nem tudod, hogy hol kezdd? Szeretnéd, hogy a tested erősebb és rugalmasabb legyen? Szeretnél minőségi időt tölteni önmagaddal? Szeretnéd fejleszteni a koncentrációdat és állóképességedet (fizikai és/vagy szellemi értelemben)? Vagy csak szeretnél harmóniában élni: jól érezni magad a bőrödben, miközben ápolod a testedet és kényezteted a lelkedet?
Akkor ezt a tanfolyamot Neked találták ki!

KINEK SZÓL A BAMBUSZ LÉLEK JÓGA ALAPTANFOLYAM?

A jóga mindenkié!

Ezt a 8 hetes jóga tanfolyamot kifejezetten kezdőknek (vagy újrakezdőknek) állítottam össze.
Bárkinek – fiatalnak és idősnek, férfiaknak és nőknek, aktív embereknek és irodakukacoknak egyaránt. A korod, nemed, méreteid, alkatod, szem- és bőrszíned mit sem számít. Sőt, korábbi jóga tapasztalatra sincs szükséged. Mindenkit szeretettel várok, amennyiben szereted a kihívásokat és testi-lelki egészséged megőrzésére törekszel.

MIÉRT PONT A BAMBUSZ LÉLEK JÓGÁT VÁLASSZAM? MITŐL JOBB ITT, MINT MÁSHOL?

A Bambusz Lélek Jógában kis csoportos órákat tartok, ezzel biztosítom, hogy mindenki személyes figyelemben részesüljön és a neki megfelelő ritmusban haladjon a tanulás ösvényén.
A közérzet javulás már az első alkalom után érezhető, és ezen felül a rövid, könnyen emészthető elméleti részek segítenek megérteni a jóga egészét, míg a gyakorlatias hozzáállásomon keresztül betekintést kaphatsz abba, hogy mindezt hogyan tudod a mindennapi életre is alkalmazni és pozitívabban gondolkodni.
És ez még nem minden! Minden óra végén kapsz tőlem egy apró “ajándékot”, amit újra és újra elővehetsz az alkalmak között, mely elősegíti a szeméyes és interaktív élményt, és motivál azokban a nehéz pillanatokban.

MIRŐL SZÓL A TANFOLYAM? HOGY ÉPÜL FEL?

Kezdő jógatanfolyam az alapoktól, ahol lépésről lépésre ismerheted meg a jóga alapelveit filozófiai szempontból, elsajátíthatod a jóga alapvető testgyakorlatait (ászanák) és egyszerű légzőgyakorlatait (pránajáma) és ezeknek az egészségre gyakorolt hatását. A meditáció segítségével bepillantást nyerhetsz a test és lélek harmonikus kapcsolatába és megtanulhatod tudatosan megélni a pillanatot. Ezzel az eszközzel a jógát nem csak a jógaszőnyegen és a jógaórán gyakorolhatod, hanem átviheted a hétköznapi életedbe is.

A jóga segít a mozgásszervi panaszok enyhítésében, erősíti az immunrendszert, javítja a testtartást, a keringést és az emésztési funkciókat, elősegíti a pihentető alvást és növeli az önbizalmat, ezáltal emeli az életminőséget és megalapozza a teljesértékű, egészséges életmódot.
Egy szó, mint száz, ez az alaptanfolyam fokozza a fizikai és szellemi erőnlétedet és állóképességedet, növeli a rugalmasságodat, és segít a stressz kezelésében, a benső nyugalom elérésében.

Az órák egy alap gyakorlatsor köré épülnek, melyet hétről hétre új gyakorlatokkal szinesítünk. Ezáltal magabiztosan elsajátíthatod az alapokat és egyszerre élheted ki kíváncsiságodat és tudásszomjadat.
Ez a tanfolyam kreatív, játékos és intelligens módon segíti a jóga útján való elindulásodat és lehetőséget kínál az életmód váltásra, megújulásra.

MÉG SOSEM JÓGÁZTAM. HOGYAN KÉSZÜLJEK?

Első benyomást csak egyszer tehetsz!
Az első jóga alkalom kulcsfontosságú, itt dől el szinte minden. Saját első (rossz) tapasztalatomból tanulva különösen fontosnak tartom, hogy az első jóga élményed felejthetetlen és maradandó legyen, ami egyben valami újnak a kezdete is (a jéghegy csúcsa). A többi pedig majd jön magától… 
Ne izgulj, ha nem éred el a labujjaidat vagy nem tudod megnyalni a köldöködet, mert a jóga áldásos hatásait már néhány alkalom után érezni fogod, és észreveszed, hogy tested-lelked oly módon formálódik, amit korábban soha nem gondoltál volna.

Kezdj el gyakorolni és fedezd fel a jógát egy könnyed, kellemes és szórakoztató formában!

CÉGES, IRODAI / MUNKAHELYI JÓGA

A jóga egyre nagyobb népszerűségnek örvend már nem csak a hétköznapi életben, hanem a munkahelyen is.

A Bambusz Lélek munkahelyi jóga 30-90 perces, változatos igényekre szabott, egyszerű gyakorlatokból összeállított gyakorlatsor, mely gyengéden, de alaposan átmozgatja a gerincet és végtagokat, és relaxációval kiegészítve segít, hogy feltöltődve folytasd a napodat!

MIBEN SEGÍT AZ IRODAI JÓGA?

Az irodai jóga enyhíti az egész napos üléssel járó kellemetlen testi feszültségeket (különösen a nyak-váll-hát területen és a csípőben), erősíti a gerincet és általánosságban javítja a testtartást. Csökkenti a munkahelyi sérülés esélyét, legyen az baleset vagy ismétlődő terhelés miatti sérülés (pl. ínhüvely gyulladás). A jótékony fizikai hatásai mellett az irodai jóga erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt, javítja a koncentrációt, növeli az energiaszintet és ezzel együtt fokozza a hatékonyságot, termelékenységet.

Legyen az 30 perces, izzadságmentes ebédszünet jóga a székben ülve, vagy egy 60-90 perces napvégi levezető-megnyújtózó óra – alakítsd át mobil jóga stúdióvá az irodádat!

A munkahelyi jóga kortól, nemtől, fizikai kondíciótól és vállalaton belüli pozíciótól függetlenül mindenkinek a hasznára válik. Javítja az általános közérzetet és csökkenti a betegségre való hajlamot. Egészséges munkahelyi környezetet teremt és sikeresebbé teszi az üzletet.

A Bambusz Lélek Munkahelyi Jóga díjszabása – csak úgy, mint az óra maga – egyedi, ezért minden esetben egyéni elbírálás és megállapodás kérdése. Részletkért katt ide!

MAGÁNÓRA

A Bambusz Lélek Jóga magánórák során egy igazán személyre szabott élményben lehet részed. Kötetlen hangulatú, személyes gyakorlás egy bensőséges környezetben, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból – minden értelemben.

A Bambusz Lélek magánóra tökéletesen igazodik hozzád: figyelembe veszi az aktuális egészségi és edzettségi szintedet ugyanúgy, mint a a személyes igényeidet és céljaidat, valamint pillanatnyi állapotodat és hangulatodat, ráadásul alkalmazkodik a napi időbeosztásodhoz is.

MIT TARTALMAZ EGY MAGÁNÓRA?

A privát jóga órákon olyan egyénileg tervezett gyakorlatsorokat végzünk, melyek fokozzák a testi és lelki jólétedet. A fizikai és szellemi inspiráció által jobban megismerheted önmagadat, továbbá éberséged és önismereted által fejlesztheted képességeidet és feszegetheted a határaidat.
Az óra előtti és utáni konzultációk és az egyénre szabott módosítások és variációk biztosítják, hogy a jóga óra személyes és hatékony legyen.

Egy Bambusz Lélek Jóga óra lehet egy aktív, kreatív és játékos szekvencia, vagy egy lassú, csendes, befelé figyelő óra. Lehet egy lényegretörő fizikai gyakorlatsor, vagy egy könnyedebb, spirituális megközelítésű óra. Lehet az otthonos, tetőtéri stúdiómban, vagy a saját otthonod melegében. Lehet az irodádban vagy kint a füvön a napsütötte szabadtéren. Lehet intenzív a testednek és gyengéd a lelkednek – vagy éppenséggel pont fordítva.

Bármilyen lehet, amit csak el tudsz képzelni – és meg annál is több.

A Bambusz Lélek magánóra tökéletes választás, ha még sosem jógáztál, vagy ha már igen és most szeretnéd megalapozni vele az egyéni, otthoni gyakorlásodat. Akkor is, ha elfoglalt vagy, vagy csak szereted rugalmasan alakítani a napodat. És akkor is, ha félénk és szégyenlős vagy, vagy csak szeretnél a saját otthonod kényelmében gyakorolni.

Te választod meg a gyakorlás idejét és helyét, az óra ritmusát és időtartamát, az óra tematikáját (nyújtás, erősítés, stresszoldás, relaxáció stb.). Az órák igény szerint 45-90 percesek és pároddal, barátoddal, családoddal is részt vehettek rajta (max. 3 fő). A Bambusz Lélek magánóra elérhető angol nyelven is – így két legyet üthetsz egy csapásra. Jógázz angolul – angolozz jógiul!

Az óráim során ráhangolódsz a megérzéseidre és ráérzel arra, hogy valójában mi esik jól a testednek-lelkednek.

A Bambusz Lélek Jóga magánóra árszabása – csak úgy, mint az óra maga – egyedi, ezért minden esetben egyéni elbírálás és megállapodás kérdése. Részletkért katt ide!