MIRE JÓ A GERINCJÓGA®?

A jóga egy többezer éves, önismeretre épülő mozgás- és filozófiai rendszer.

A Gerincjóga® egy olyan mozgásrendszer, amely igazodik a modern világ igényeihez, és a jóga speciális testhelyzeteit használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására és karbantartására.

Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat.

A Gerincjóga® elsődleges célja a fizikai test egészségének helyreállítása a testtartás javításával, hiszen a helyes tartás a mozgásszervi problémák sikeres gyógyításának a feltétele, emellett a megfelelõ légzés elsajátításának is az alapja. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van a hormonrendszerre, az emésztésre, és az energiatestre is. A Gerincjóga® tudatosítja a helyes testtartást és a helyes légzést, ezáltal javítja és megőrzi a test egészségét, az elme frissességét és a lélek rugalmasságát. A Gerincjóga® stresszoldó gyakorlatokon keresztül javítja a relaxációra való képességet is.