LÁT(HAT)ATLAN JÓGA

Csendes, lassú, Vinyasa alapú áramlós jóga óra, melyet bekötött szemmel és nyitott szívvel végzünk, ezzel a gyakorlásunkat egy tartalmasbb, személyesebb szintre emeljük.
A gyakorlatsor egyszerű, alapvető jóga pozíciókra (ászanákra) épül, így az óra tökéletes bármilyen korosztályú és gyakorlati szinttel rendelkező, kíváncsi és bátor ember számára. Minimális jóga ismeret jól jöhet, de nem feltétlenül szükséges.

MIÉRT JÓ A LÁT(HAT)ATLAN JÓGA?

A Lát(hat)atlan jóga gyakorlása segít figyelmedet befelé irányítani, fejleszti az egyensúly érzékedet és koncentrációs képességedet, és elmélyíti az önismeretedet és testtudatodat. Gyakorlott, tapasztalt jógázóknak a rendszeres gyakorlását egy magasabb, vagyis mélyebb szintre emeli, a tisztánlátás és tudatosság egy új formáját tárja elénk.

A szemünk bekötésével, vagyis a legfőbb érzékszervünk kiiktatásával a többi érzékszervünk működése kiélesedik, és könnyebben át tudjuk érezni légzésünket és teljességében megélni a jelen pillanatot. Az Ego lecsendesítésével elménk megnyugszik és lelkünk kinyílik az ismeretlen megismerésére.
A külvilág átmeneti megszüntetésével megszűnik a késztetés önmagunk hasonlítgatására és az ítélkezésre – mások és önmagunk felett. A Lát(hat)atlan jóga fejleszti az intuíciót, építi a bizalmat (és önbizalmat) és fokozza az ember türelmét, kitartását és önfegyelmét.

MILYEN EGY LÁT(HAT)ATLAN JÓGA ÓRA?

 

Az órát rövid, nyitott szemű ráhangódással kezdjük, majd a szemünket bekötve az érzékeink visszavonásán (Pratyahara) keresztül összehangoljuk lélegzetünket és mozdulatainkat, így áramlunk végig egy könnyű(nek látszó) gyakorlatsoron. Az órát rövid relaxálással és a fény köszöntésével zárjuk.

 

Az óra középpontjában a befelé fordulás, elmélyedés, benső figyelem (és fegyelem) áll, ezáltal megtanuljuk összehangolni a testet az érzékekkel. Érzéseinket és gondolatainkat tudatosan megfigyeljük, majd elengedjük, így kapcsolódunk önmagunkkal és teret nyitunk az új befogadására. Megtanuljuk tisztelni, értékelni és szeretni magunkat! Önmagunkban vagyunk – önmagunkért.

 

HOGY KÉSZÜLJEK A LÁT(HAT)ATLAN JÓGA ÓRÁRA?

 

Az órára hozz magaddal egy sötét (nem átlátszó) kendőt vagy sálat, de igény esetén használhatod az enyémet is. Ezen kívül csak a jelenlétedre, figyelmedre és felfedező kedvedre lesz szükség.

 

Mozogj kevesebbet, csinálj mégis többet! Kapcsold ki a robot-pilótát és gyere élni! Kösd be a szemed és vesd le a gátlásaidat! Gyere játszani a mozgó meditáció és vizuális töprengés gyümölcsöző birodalmába! Egy kihívásokkal teli, de fantasztikus élmény vár a Lát(hat)atlan jóga világában.

A sötétség birodalma felfedezésre vár… Elég bátor vagy, hogy megismerd?

 

Várlak szeretettel!