MITŐL OLYAN HATÉKONY A GERINCJÓGA®?

A jóga segít a mozgásszervi panaszok enyhítésében, javítja a testtartást, a keringést és az emésztést, erősíti az immunrendszert, elősegíti a pihentető alvást és növeli az önbizalmat, ezáltal emeli az életminőséget, és egyben megalapozza és támogatja egy teljesebb és kiegyensúlyozottabb életszínvonal elérését.

A jóga ászanák anatómiai és energetikai szempontból is „tökéletes“ testtartások: helyes gyakorlásuk kiegyensúlyozza az izomrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet saját gyógyító folyamatait, így harmonizálja a hormonháztartást és az energetikai folyamatokat is.

A mai felgyorsult világban az ember figyelme elsődlegesen a fizikai síkra irányul, ezért a jóga itt kezdi a gyakorlást: a rohanó ember figyelmét először a saját testére irányítja, majd a testérzetek tudatosításán keresztül az érzékelés is lassan kifinomodik. Ez az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, csökken a vérnyomás, megnyugszik az idegrendszer, oldódnak a feszültségek és fejlődik a testtudat és öntudat is.

A Gerincjóga® anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal és a mozgásszervrendszer és az idegrendszer légzés általi összekapcsolásával javítja az egész szervezet működését. A Gerincjóga® erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, növeli az ízületi hajlékonyságot és a csontok stabilitását, ezáltal javítja az általános közérzetet.